2012. július 2., hétfő

Tejben párolt sertéstarja

Olyan ebédre volt szükség, mely gyorsan elkészül, lehetőleg európai ízekkel bír és hús is van benne. Rövid keresgélés után találtam egy ötletet, mely megindította a fantáziámat. Íme az eredmény:


Hozzávalók:


  • egy nagy darab sertéstarja szeletekre vágva
  • 2-3 dl tej
  • kakukkfű ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • petrezselyem
  • só, bors


Elkészítés:

A húsokat kiverjük nem túl vékonyra és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Olajat hevítünk, és mindegyik húsnak megpirítjuk mindkét oldalát. Az összes húst betesszük az edénybe, felöntjük tejjel és beletesszük a fűszereket. Körülbelül 30 percen keresztül, fedővel lefedve pároljuk. Ezalatt a hús megpuhul. Levesszük a tetőt és besűrítjük a szaftot a hús alatt. Főtt rizs mellé, petrezselyemmel megszórva tálaljuk. A szaftból öntsünk a rizs tetejére is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése